KUUSENKERKKÄMATKA

5/27/2013

kuusenkerkkä.jpg
pärereppu.jpg
haituvia1.jpg
kuusenkerkkä2.jpg

Teimme eilen pienen matkan kuusenkerkkien luo. Kuusenkerkkä on kuusen nuori verso joka on vaaleampi ja pehmeämpi kuin vanhat neulaset. Vuosikasvaimet kannattaa kerätä ylitiheistä puista ja mielellään niiden tuuheista alaoksista.  Kuusenkerkkää voi käyttää mausteena smoothiessa, salaatissa tai keittää niistä teetä tai siirappia. Kuusenkerkät sisältävät runsaasti hivenaineita, A- ja C-vitamiineja sekä antioksidantteja. Ne maistuvat hiukan kirpeälle. Itselleni tuli mieleen havuinen ketunleipä ja poikani mielestä kerkät maistuivat mustikalle:)
Huom!  Kuusenerkkien kerääminen ei kuulu jokamiehenoikeuksiin ja vaatii maanomistajan luvan.

Kuusenkerkkäjuoma
4 l vettä
2 l kuusenkerkkiä
0,5 kg sokeria
25 g sitruunahappoa

Laita kuusenkerkät kulhoon ja kaada päälle kiehuva vesi.
Lisää sitruunahappo ja anna seoksen jäähtyä yön yli.
Siivilöi ja lisää sokeri. Kiehauta. Jäähdytä juoma ja pullota se.
Juoma säilyy jääkaapissa kylmässä kaksi viikkoa.

0 kommenttia :

Lähetä kommentti

Kiitos Ihanasta kommentistasi!

 

URBAANI LUSIKKA All rights reserved © Blog Milk