Teimme
eilen pienen matkan kuusenkerkkien luo. Kuusenkerkkä on kuusen nuori
verso joka on vaaleampi ja pehmeämpi kuin vanhat neulaset.
Vuosikasvaimet kannattaa kerätä ylitiheistä puista ja mielellään niiden
tuuheista alaoksista. Kuusenkerkkää voi käyttää mausteena
smoothiessa, salaatissa tai keittää niistä teetä tai siirappia.
Kuusenkerkät sisältävät runsaasti hivenaineita, A- ja C-vitamiineja sekä
antioksidantteja. Ne maistuvat hiukan kirpeälle. Itselleni tuli mieleen havuinen ketunleipä ja poikani mielestä kerkät maistuivat mustikalle:)
Huom! Kuusenerkkien kerääminen ei kuulu jokamiehenoikeuksiin ja vaatii maanomistajan luvan.
Kuusenkerkkäjuoma
4 l vettä
2 l kuusenkerkkiä
0,5 kg sokeria
25 g sitruunahappoa
Laita kuusenkerkät kulhoon ja kaada päälle kiehuva vesi.
Lisää sitruunahappo ja anna seoksen jäähtyä yön yli.
Siivilöi ja lisää sokeri. Kiehauta. Jäähdytä juoma ja pullota se.
Juoma säilyy jääkaapissa kylmässä kaksi viikkoa.
2 l kuusenkerkkiä
0,5 kg sokeria
25 g sitruunahappoa
Laita kuusenkerkät kulhoon ja kaada päälle kiehuva vesi.
Lisää sitruunahappo ja anna seoksen jäähtyä yön yli.
Siivilöi ja lisää sokeri. Kiehauta. Jäähdytä juoma ja pullota se.
Juoma säilyy jääkaapissa kylmässä kaksi viikkoa.
0 kommenttia :
Lähetä kommentti
Kiitos Ihanasta kommentistasi!