Tänään
keittiössä ei häärinyt mikään siistein kokki, vaikka olikin ihan
siistiä kokeilla ensimmäistä kertaa mantelimaidon valmistusta. Ohjetta
pukkaa...
Mantelimaito
4 dl kokonaisia manteleita
vettä manteleiden liottamiseen
1 l vettä
Liota
manteleita yön yli.
Seuraavana päivänä huuhtele mantelit ja laita ne
blenderiin.
Kaada n. 4 dl vettä sekaan ja blendaa tasaiseksi massaksi.
Lisää loput vedestä ja blendaa vielä hetki, kunnes seos on aivan
tasaista eikä siinä ole sattumia.
Kaada mantelimaito hienojakoisen sihvilän tai ohuen harson läpi.
Säilytä
maitoa jääkaapissa.
Valmis maito säilyy vain pari päivää.
Siivilään
jäänyt sakka kannattaa hyödyntää myös esim smoothien seassa tai
leivonnaisissa.
0 kommenttia :
Lähetä kommentti
Kiitos Ihanasta kommentistasi!