MAIDOTON CASHEWKERMA

6/27/2013



Tässäpä oiva herkku erityisesti maidottomille ystäville. Cashewkerman maku on kyllä niin ihana, että maidon lipittäjienkin kannattaa kokeilla. Tämä herkku taipuu myös moneksi muuksi kun lisää perusohjeeseen jotain raaka-ainetta.  Tätä kermaa voi käyttää lisukkeena oikeastaan minkä jälkkärin kanssa tahansa. Koostumuksensa ansiosta se sopii myös cupcakesien päälle. Meillä tämä kerma maustetaan yleensä aina maapähkinävoilla ja ripauksella suolaa. Silloin maku on varmasti snickkerssin ystäville mieleen!

Cashewkerma

2 dl luomu cashew-pähkinöitä
1-2,5 dl vettä (riippuen kuinka paksua massaa on tekemässä)
2-3 luomu taatelia tai luomu hunajaa
luomu vaniljajauhetta 
(maapähkinävoita)


Laita pähkinät blenderiin ja surauta hienoksi.  Lisää taatelit ja vaniljajauhe. Lopuksi lisää vettä vähitellen, niin saat kermasta sopivan paksuista. 
Voit halutessasi maustaa kerman esimerkikis lakritsijauheella tai maapähkinävoilla.

10 kommenttia :

  1. Voi että, nämä kuvat ovat kyllä henkeäsalpaavan upeita! Cashewkermaa voisi kyllä testata, vaikka maitoa juonkin, kuulostaa jännältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Itsestä tuntuu välillä että enemmänkin aikaa kuviin soisi käyttävän, eikä aina vain kuvata makuhuoneen sängynpäällä ;) Minäkin käytän maitotuotteita, mutta koko ajan vähemmän kun ennakkoluulot maidottomasta ruokavaliosta ovat karisseet ja sillä ruokavaliolla tuntuu pärjäävän loistavasti! Ja kalsiumiahan saa monesta paikasta kuten seesaminsiemenistä.

      Poista
  2. Voi, tämä pääsee kokeiluun heti! Varmasti tuhat kertaa parempaa kuin kauppojen soija-kasvirasva-mukakermavaahdot.
    Ja tosiaan, nämä sinun kuvat! Jotain niin kaunista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ihan saman tyyppistä kermaa tästä ei synny, mutta tällainen raakaruokaversio kermasta;) Ja ehdottomasti kannattaa kokeilla tuon maapähkinävoin kanssa. Muista myös maistella sekoituksen aikana jotta saat itsellesi sopivan makeuden. Laitoin tuota jo raaka suklaa kakunkin väliin, taivas!

      Poista
    2. Ehdinkin jo kokeilla kun pähkinöitä olikin vielä kaapissa! Kyllä teki tiukkaa etten lusikoinut kaikkea suoraan koneesta :D maapähkinä kuuluu allergialistalle joten se jää nyt välistä, ja tämä on kyllä omaan makuun ihan täydellistä näin.
      Nämä sinun ohjeesi ovat ihan kullanarvoisia kun meillä on koko perheellä mm. maito-ja kananmuna-allergiaa, joten leivonta on ollut vähän haasteellista. "Korvikkeet" on usein epäilyttäviä maultaan ja tuoteselosteiltaan, nämä on tuhat kertaa parempia ja varmasti terveellistä. Synttärikausi lähestyy, joten erilaisista kakkuohjeista olisin myös erittäin kiitollinen.

      Poista
    3. No sama homma kävi täällä kun ekan kerran kokeilin! Tuo käy mainiosti myös levitteenä leipien päälle kun tekee siitä vaan hiukan tiukempaa ja jättää makeutuksen pois :)

      Poista
  3. Tästä alkaa kesäkokkaaminen. Ihania kuvia & makuja Tämä blogi toimii mun kesän keittokirjana. Kiitos!

    VastaaPoista
  4. Henkeäsalpaavia kuvia joita ei sovi kuin ihastella ja yrittää itse jatkaa räpellystä :) Millä objektiivilla otat ruokakuvat ja käsitteletkö Lightroomissa? Kivaa rosoisuutta; nostatko ISO herkkyyttä vai teetkö jälkikäsittelyssä rakeisuuden? Sori, menee nyt vähän tekniikan puolelle mutta kiinnostaa kun ihastuttaa!

    Jenni
    www.liemessa.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ISO ja objektiivi vaihtelee aika paljon kuvissa. Monesti mennään aika isoilla iso luvuilla koska kuvaan kotona nopeissa tilanteissa ilman jalustaa, mutta oma rakeeni ei ole niistä peräsin. Kuvaus paikkana näissäkin kuvissa on makkarin sänky :) Kaikki kuvat menee photariin ja siellä teen omat perus säätöni ja lisään raetta itse tekemälläni actionilla.

      Poista

Kiitos Ihanasta kommentistasi!

 

URBAANI LUSIKKA All rights reserved © Blog Milk