Tässä kaksi oivaa reseptiä joita lämpimästi suositelen nyt tulevan juhannuksen syömingeiksi. Sitruunaninen lohi sulaa suuhun ja retiisisalattissa on sopivassa suhteessa makeutta ja potkua kun viinirypäleet, retiisit ja valkosipuli kamppailevat jugurtin herruudesta. NAM!
Sain onnekseni syödä oman osani näistä ja monista muista herkuista Vihreässä talossa jonka taitavat Isäntä ja Emäntä ovat nämä reseptit loihtineet. Kiitos että sain jakaa ne!
Sitruunainen Uunilohi
lohifile
mustapippuria
raastettua inkivääriä
reilusti silputtua
korianteria
viipaloitua sitruunaa ja limeä
tuore
silputtu chili
suolaa
Sivele suola, pippuri, inkivääri, korianteri ja chili lohen päälle ja aseta paistospussin sisään ja pussi uunipellin päälle.
Asettele pussin sisällä olevan lohen päälle sitruunat ja limet vuorotellen. Lisää pussin sisään tilkka vettä tai valkoviiniä. Sulje kypsennyspussi.
Paista lohta uusissa noin 30min. 180 asteessa.
Muista huomioida kypsentäessä kalan paksuus ja lihan tiiviys.
Kun pussi on pullistunut, sen sisään on muodostunut höyryä. Kypsyminen tapahtuu nopeasti, noin 5 minuutissa.
Avaa pussi ja lusikoi kypsä lohi lautaselle.
Tarjoile salaatin kanssa.
Tarjoile salaatin kanssa.
Pinkki Retiisisalaatti
1 rasia tummia kivettömiä viinirypäleitä
Iso nippu retiisiä
valkosipulia (reilusti, mutta oman sietokyvyn mukaan)
200g turkkilaistajugurttia
maldon suolaa
mustapippuria
Halkaise pestyt viinirypäleet kahtia ja raasta retiisit ja pilko valkosipuli pieniksi.
Sekoita kaikki aineet keskenään. Tarkista maku. Joukkoon voi halutessaan vivahteeksi lisätä hunajaa ja sitruunan mehua.
Retiisisalattia, tai Kesämähnää kuten meillä sanotaan, on tehty monesti ja se on HYVÄÄ. Suosittelen lämpimästi. Paras retiisiresepti ikinä.
VastaaPoistaMun oman maan retiisit on aika karvaita ja joskus lisään hippusen hunajaa makua pyöristämään.
Kesämähnäksi tai kesämössöksi tuota meilläkin Vihreän talon jäljiltä on aina kutsuttu. Ihan parasta grillailun lisukkeena kesällä!
VastaaPoista