Silkinpehmeän ihon metsästys

6/04/2013




Taisi olla viimeksi vuonna -97 kun tätä tein.  Olin kesätöissä mansikanpoimijana ja illat vietin mummilassa. Löysin silloin mummin vanhan naistenlehden vuosien takaa ja siinä oli ohjeita ihon kuorintaan sekä naamioihin, joita on helppo tehdä itse.
Tähän kuorivaan ja ihoa hellivään seokseen ei tarvita kuin rakeista suolaa, oliiviöljyä ja hunajaa.
Lopputuloksena on silkinpehmeä iho.

Kotitekoinen kuorinta
0,5 dl suolaa 
oliiviöljyä
hunajaa

Sekoita suolan joukkoon oliiviöljyä niin että seoksesta tulee tahnamainen. Lisää joukkoon hunajaa ja sekoita massa tasaiseksi. Hiero seos iholle kevyesti hangaten pyörivin liikkein. Anna hetki vaikuttaa ja huuhtele.

 Onko teillä kotitekoisia poppaskonsteja ihon hellimiseen?

   

8 kommenttia :

  1. Kauralla on ihoa kirkastava vaikutus, syön joka aamu kaurapuuroa ja nappaan pari ruokalusikallista ennen suolan lisäämistä, aamupalan jälkeen pyörittelen sitä kasvoihin muutaman minuutin, huuhtelu kylmällä vedellä ja sipaisen suojaavan päivävoiteen naamaan.
    Toimii todella ihanasti, myös naamiona! Kuulostaa hassulta, mutta kannattaa kokeilla. Japanissa noussut huipputrendiksi ihan viimeaikoina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaurapuuro-, hiiva- ja kurkkunaamio löytyivät myös siitä lehdestä. Lähdenpä tästä puuron tekoon seuraavaksi:)

      Poista
  2. kun käytän suolaa ihon hoidossa, käytän merisuolaa, auttaa rasvaiseen ihooni. Lisäksi ihonpuhdistukseen käytän oliiviöljyn ja risiiniöljyn sekoitusta, tästä aiheesta löytyy enemmän kun googlaa "hot oil cleansing method". Hämmentävää kuinka öljyllä saa rasvaisen ihon kuriin, sopii kaikille ihotyypeille. Kerran pariin viikkoon sitten teen suola-hunaja kuorinnan, tai hunaja-ruokasooda kuorinnan...

    ja kiitokset jälleen yhdestä upeasta ja mielenkiintoisesta blogista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tuo suola on jännä juttu ja toinen salainen aseeni on ruokasooda. Teen sittä vielä erikseen postauksen:) Kiitos vinkeistäsi!

      Poista
  3. Kiitos muistutuksesta! Pitää taas ottaa ruokakaapin antimet kipinkapin mukaan ihonhoitoon. Tein samantapaisen kuorintakäsittelyn n.vuosi sitten, sillä bongasin vastaavanlaisen ohjeen jostain lehdestä (ehkä Oliviasta). Ja Marian vinkkaamaa kaurapuurokonstia kokeilen varmasti myös.
    Tällaiset postaukset on huippuja. Peukut myös tälle uudelle blogillesi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksi hyvä rasvaisen ihon puhdistaja on kun tekee hiivast ja vedestä massan ja antaa sen kuivahta iholle. Sen kuivuneen hiivan sitten kevyesti hieroo pois ja loput pesee pois lämpöisellä vedellä.

      Poista
  4. Mä kuorin mun kasvot ruokasoodan ja oliiviöljyn sekoituksella. Työkaveri vinkkasi, että se on tosi hellävarainen mutta tehokas kuorinta ja olen todennut saman!

    Tosi kaunis blogi sulla muuten! Ja hyvännäköisiä reseptejä.

    VastaaPoista
  5. Ihanaa että törmäsin sun blogiin tän kuorinnan kautta, toimi mahtavasti! Tykkään myös sun blogista paljon :-) - Juulia

    VastaaPoista

Kiitos Ihanasta kommentistasi!

 

URBAANI LUSIKKA All rights reserved © Blog Milk