Mausteinen kurpitsakeitto

11/18/2013




Innostuin ruokakaupan heviosastolla nostelemaan kolmea lajia kurpitsoja kärryyni. Matkalla kassalle mietiskelin mitä niistä tekisin tai lähinnä kuinka ne maustaisin.  Ensin ajattelin vain paahtaa kurpitsat uunissa ja jossain vaiheessa mietin jo kurpitsapiirakkaa. Aikaa oli kuitenkin tälläkin kertaa niukasti, sillä kun kello viisi seisot kaupan kassalla, niin jälkikasvu alkaa olla jo suht nälkäinen. 
Siispä päädyin sosekeittoon jonka saisin alle tunnissa valmiiksi.

Mausteinen kurpitsa keitto

kolme pientä kurpitsaa tai kaksi keskikokoista

2tl kanelia
2tl jeeraa
1tl mustapippuria
2tl fenkolinsiemeniä
2tl tuoretta chiliä pilkottuna
2tl korianterin siemeniä
3tl maldon suolaa
4rkl oliiviöljyä
3rkl seesamiöljyä
1rkl sitruunaruohotahnaa
1rkl  tuoretta inkivääriä silpttuna
3 valkosipulin kynttä pieniksi pilkottuna
nippu tuoretta timjamia silputtuna
nippu tuoretta korianteria silputuuna
3rkl vaahterasiirappia
-----------
2dl kermaa
2dl kookoskemaa
vettä


Kuori ja viipaloi kurpitsa paloiksi paistovuokaan. Sekoita kaikki mausteet sekaisin ja lisää ne kurpitsanpalojen joukkoon. Sekoita. Paahda uunissa 225 asteessa noin 25 min.
Laita paahdetut kurpitsat mausteineen kattilaan ja soseuta ne sauvasekoittimella. Lisää joukkoon kermat ja vettä tarpeen mukaan (riipuen kuinka paksun tai ohuen keitosta haluat).  Anna  keiton kevyesti  kiehahtaa.


6 kommenttia :

  1. Vesi nousi kielelle. Tuli nälkä.

    VastaaPoista
  2. Tää! Jes kiitos, just mietin eilen että olispas kiva tehdä jotain kurpitsasta, mutta en ole koskaan siitä mitään kokannut. Mukavan iisi ohje, testiin pian.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika harvoin sitä tulee itsekkin kokkailtua, vaikka on mielestäni aika helppo raaka aine. Niitä on vaan niin montaa erilajia. Noi mun tais olla jotain butter kurpitsoja. Ja sitten oli joku super oranssi lajitoveri. Maku oli makea, mausteinen ja hyvä. Mausteitaa vaan mitä kaapista löytyy. Nyt tuli tehtyä hiukan itämainen versio:)

      Poista
  3. yummy!
    xx
    daniella
    simplybeautifulelegant.blogspot.com

    VastaaPoista
  4. Ihania kuvia, heti tekee mieli kokeilla monia reseptejä.

    VastaaPoista

Kiitos Ihanasta kommentistasi!

 

URBAANI LUSIKKA All rights reserved © Blog Milk