Avokado-valkosuklaa jäätelö

7/12/2013





 Olen aikamonta jäätelöreseptiä testannut tässä viimeaikoina, mutta tässä on ensimmäinen joka pääsi seulani läpi julkaistavaksi. Kokeilin muutamaa avokadojätski ohjetta, mutta ei uponnut ei. Joten päätin kehitellä omani. Olkaa hyvä!

 Avokado-valkosuklaa jäätelö

1 prk mascarpone
 2dl kuohukermaa
2 isoa kypsää avokadoa
pieni kourallinen minunlehtiä
150 g valkosuklaata raasteena
2 rkl glukoosisiirappia
1 sitruunan mehu
1 sitruunan raastettu kuori 
2tl vaniljajauhetta


Sekoita mascarpone, kuorittu avokado, minttu, glukoosisiirappi, sirtuunanmehu ja vaniljajauhe blenderissä.  Raasta valkosuklaa (isoksi raastteeksi) ja sirtuunankuori(pieneksi raasteeksi) ja vaahdota kerma.  Sekoita avokado-mascarpone seos ja raastettu valkosuklaa kerman jokkoon varovasti.  Lisää 3/4 osaa raastetusta sitruunan kuoresta seoksen joukkoon.
Laita seos laakeaan astiaan ja ripottele päälle hiukan silputtua minttua ja loput pieneksi raatetut sitruunankuoret. Laita seos pakkaseen. 
Jäätelö on valmis tarjoiltavaksi muutaman tunnin kuluttua.

4 kommenttia :

  1. Ihanan näköistä ja kuuloista, tätä on kokeiltava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ystäväni oli laittanut hiukan vastaavaan myös limoncelloa mukaan mutta sitä ei lähi alkosta löytynyt. Sillä saisi siis reseptistä vielä hiukan raflaavamman aikuisten juhliin :)

      Poista
  2. Oi nammmm!

    Tehtiin ystävän kanssa joku aika sitten blogissasi ollutta mascarpone-valkosuklaa-pistaasipähkinävaahtoa, ja vaikka ulkonäkö oli kaikkea muuta kuin mairitteleva (en tiedä mikä meni pieleen..), se oli ihan supernannaa. Tein jämistä sitten jätskiä, mutta se ei oikein onnistunut. :/ Pistaasin maku tuli kyllä voimakkaammin esille (tein siis jäätelökoneella), mutta koostumus ei muuttunut mitenkään jäätelömäisemmäksi. Rakastan avocadoa ja haluaisin tehdä siitä muutakin, kuin limellä maustettua jäätelöä, joten tää menee kyllä testaukseen!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kuulla että joku oikeasti tekeekin näitä reseptejä:))
      Oletko kuullut glugoosisiirapista jota kannattaa laittaa jätskeihin jotta ne eivät tule kiteisiksi. Kannattaa kokeilla!

      Poista

Kiitos Ihanasta kommentistasi!

 

URBAANI LUSIKKA All rights reserved © Blog Milk