1

Raakapuuro

7/31/2013


Tätä parempaa raapuuroa en ole vielä löytänyt! Tämä herkullinen puuro sopii aamuun, päivään, iltaan, arkeen ja vähän juhlaankin. Maku on pehmeä ja makea. Itse lisään puurooni myös superfoodjauheita, mutta puuro on hyvin ravitseva ilman niitäkin. Parhaiten se maistuu tuoreiden marjojen kanssa.

Raakapuuro

4dl  gluteenittomia luomu kaurahiutaleita
1dl chia siemeniä
2dl mantelilastuja
8dl mantelimaitoa
4dl soija jugurttia
2rkl luomu hunajaa
2tl luomu neitsytkookosöljyä
2tl luomu vaniljajauhetta
hyppysellinen hyvää suolaa
(Oman maun mukaan superfood jauheita esim. maca)

tarjoiluun:
mustikoita, vadelmia, nektariininviipaleita, luomu agave siirappia


Sekoita kaurahiutaleet, chiasiemenet ja mantelilastut keskenään suuressa kulhossa. Sekoita 5dl mantelimaitoa joukkoon ja laita tunniksi jääkaappiin. Sekoita loput mantelimaidosta, jugurtti, hunaja, kookosöljy, vaniljajauhe ja suola sekaisin ja laita jääkaappiin maustumaan.
Kun molemmat seokset ovat olleet viileässä tunnin, kaada jugurttiseos kauraseoksen päälle ja sekoita.
Tarjoile marjojen ja siirapin kanssa.



0

Banaaniletut

7/15/2013



Tässä kiva vaihtoehto pannukakuille. Ohje on gluteeniton ja maidoton, mutta sisältää silti runsaasti proteiinia. Ja on kuulkaa hyvää!


Banaaniletut

3 isoa banaania
4 valkuaista
4 kananmunaa
1tl leivinjauhetta
1dl riisijauhoa
1 kourallinen minttua
1tl kardemummaa
2tl vaniljajuahetta
2tl kanelia

Kaikki blendeissä sekaisin ja paista pannulla pienessä määrässä voita ja oljyä.





Tässä vielä alkuperäinen
yksinkertainen ohje.

Banaaniletut


2 munaa
2 banaania
0,5 tl leivinjauhetta

Kaikki blendeissä sekaisin ja paista pannulla pienessä määrässä voita ja oljyä.

4

Avokado-valkosuklaa jäätelö

7/12/2013





 Olen aikamonta jäätelöreseptiä testannut tässä viimeaikoina, mutta tässä on ensimmäinen joka pääsi seulani läpi julkaistavaksi. Kokeilin muutamaa avokadojätski ohjetta, mutta ei uponnut ei. Joten päätin kehitellä omani. Olkaa hyvä!

 Avokado-valkosuklaa jäätelö

1 prk mascarpone
 2dl kuohukermaa
2 isoa kypsää avokadoa
pieni kourallinen minunlehtiä
150 g valkosuklaata raasteena
2 rkl glukoosisiirappia
1 sitruunan mehu
1 sitruunan raastettu kuori 
2tl vaniljajauhetta


Sekoita mascarpone, kuorittu avokado, minttu, glukoosisiirappi, sirtuunanmehu ja vaniljajauhe blenderissä.  Raasta valkosuklaa (isoksi raastteeksi) ja sirtuunankuori(pieneksi raasteeksi) ja vaahdota kerma.  Sekoita avokado-mascarpone seos ja raastettu valkosuklaa kerman jokkoon varovasti.  Lisää 3/4 osaa raastetusta sitruunan kuoresta seoksen joukkoon.
Laita seos laakeaan astiaan ja ripottele päälle hiukan silputtua minttua ja loput pieneksi raatetut sitruunankuoret. Laita seos pakkaseen. 
Jäätelö on valmis tarjoiltavaksi muutaman tunnin kuluttua.
 

URBAANI LUSIKKA All rights reserved © Blog Milk